Je kan de Last Post, de laatste groet aan de gesneuvelden geblazen door de klaroeners, onder de Menenpoort gaan bezichtigen.  Ben je bij de Menenpoort, dan kan je daar op de Vestingen van Vauban.  Deze vormen al 10 eeuwen een versterking rond de stad Ieper.

Hou je van wandelen als trotter of gewoon om zalig buiten te zijn en je hoofd leeg te maken? Misschien kan de Vestingwandeling jou overtuigen? 
Ook de Verdronken weide en de wandeling rond Zillebeke vijver zijn zeker de moeite waard.  De wandeling rond de vijver neemt een drie kwartier in beslag.  De afstand rond de vijver bedraagt 2,6km.

Provinciedomeinen De Gasthuisbossen, De Palingbeek of de Kemmelberg geven je uren wandelplezier.

Ook de Stiltewandeling in Westouter die zich op 15km van onze vakantiewoning bevindt is een toppertje!  In Westouter heb je ook de Cordoba, dat is de beroemde zetellift die je een uniek zicht op Heuvelland en omstreken geeft.

Heb je er nog niet genoeg van, kan je misschien op 25km van ons landhuis nog gaan genieten van de Blankaart in Diksmuide.  Ook al stijgt het waterpeil in de herfst en winter, je kan steeds met botten gaan broekwandelen, langs de verhoogde wandelpaden waan je jou soms op drijvende pontons. Tussen 15 april en 15 september kan je er ook een begeleide tocht maken met de Fluisterboot.